maandag 30 januari 2017

no.1084

This weekend was bird-counting-day in the Netherlands.

I must admit I did not count any of them, but I am fond of looking at birds all the time. 


Some time ago I had the flu and from my bed I could see 5 little tomtits flying by my window back and forth. It looked as if they were playing 'tag, you're it'. It made my time in bed much more fun. They reminded me to live my life as playful as possible even if it is with intense fever. So I just enjoyed my extra 'time off'.Another thing I never will get enough of is the magnolia flower. I've painted them in so many ways and for me they symbolize that 'the new' is coming. The first sign that spring is on its way. So these two combined, the tomtit and magnolias celebrates life in a beautiful way.

Hope you can enjoy nature this week.
With Love Lies

"In Order To See Birds
It Is Necessary
To Become 

A Part Of The Silence."

Robert Lynd 'TomTit With Magnolias'
acrylic on canvas 5x5cm 2x2"inch3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. hihi, dank je Hilly, ik kan er niets aan doen maar ik ben het met je eens, vind het zo'n schatje

   Verwijderen
 2. Afgelopen weekend was het de nationale tuin-vogel-telling.
  Eerlijk gezegd heb ik er geen eentje geteld, maar ik heb ze natuurlijk wel gezien. Persoonlijk raak ik niet snel uitgekeken op vogels.

  Een tijdje geleden was ik, waarschijnlijk net als velen van jullie, geveld door de griep. Natuurlijk kwam het helemaal niet uit. Maar terwijl ik in bed lag kwamen er iedere dag 5 kool-meesjes die af en aan vlogen voor mijn ramen. Een opgewekt druk gekwetter, alsof ze met zijn allen tikkertje aan het spelen waren. Ik had sowieso niets beters te doen maar had zoveel plezier van die 5.

  Het was alsof ze lieten zien hoe belangrijk het is om te spelen, en het leven niet te zwaar te nemen. Door die dartele fluiters besloot ik gewoon te genieten van deze ingelaste pauze.

  Iets anders waar ik waarschijnlijk nooit genoeg van zal krijgen is de magnolia. Ik heb ze al zo vaak geschilderd, ze symboliseren voor mij 'het nieuwe' wat er aan komt. Het eerste bewijs dat de lente onderweg is.

  Dus een combinatie van deze twee, de koolmees en magnolia's vind ik een prachtige manier om het leven te vieren.

  Ik hoop dat je lekker kunt genieten van de natuur deze week.
  Liefs Lies

  BeantwoordenVerwijderen

Tell me what you think...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...