maandag 1 augustus 2016

no.1046

I remember eating a fig for the first time. I did not like it a bit. It was a dried fig, in a dull brown colour scheme with hard seeds inside. As a child I was very sensitive and I could be quite picky, especially with food. But what a whole different experience it was eating a fresh fig for the first time. Really fresh, plucked myself directly from a tree in France. The somewhat tougher eatable skin and its juicy interior, with it’s fresh light sweet taste. That combination of solid and soft. The beautiful outside colour from deep purple to green, and inside from purple to velvety red with little yellow seeds. Yes I admit, now I am a fan, specially when I can pick them myself from a sunlit tree. 

Do you have a fruit which you later come to appreciate?


'Fresh Fig'
acrylic on canvas 5x5cm 2x2"inch


1 opmerking:

  1. Ik weet nog dat ik als kind voor de eerste keer een vijg at. ik vond er echt geen barst aan. Het was een gedroogde vijg, de kleur was saai bruin en er zaten van die harde pitjes in. Ik was als kind al zo’n gevoelig diertje en vooral met eten kon dat nog weleens wat gedoe opleveren. Maar wat schetste mijn verbazing toen ik voor het eerst een verse vijg zag en at. Echt vers, zelf geplukt van een franse boom. Dat je die toch wat harde buitenkant gewoon kon opeten en dan dat prachtige sappige binnenwerk, die wat vreemde lichtzoete smaak,. De combinatie van stevig en zacht. De prachtige kleuren buiten van dieppaars naar groen en binnenin weer van paars naar rozerood met gele pitjes. Ja hoor nu ben ik verkocht maar eigenlijk vooral als ik ze zelf van de boom kan plukken.

    Heb jij een fruitsoort die je pas later bent gaan waarderen?

    BeantwoordenVerwijderen

Tell me what you think...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...