maandag 4 maart 2013

no.865

One thing I like about painting is that you can change reality just the way you like it. You can get rid of the unnecessary. How I wish it would be that simple in daily life. 

This is an impression of a place in Amsterdam where I often play with my dog. It is a sort of mini-island. I tried to minimize it without losing the suggestion. Do you think it worked? Or do you sometimes feel you would like to strip the superfluous? 

I would love to hear from you.
You can post your comment below in the box or reply me on this email if you received your miniature by mail.

'Stripped Of The Superfluous'
acrylic on canvas 5x5cm (2x2"inch)

click HERE if you like to buy this painting

7 opmerkingen:

 1. Wat zo fijn is aan schilderen is dat je de werkelijkheid naar je hand kunt zetten, je kan je ontdoen van het onnodige. Lukte me dat ook maar meer in het dagelijkse leven.

  Dit is een impressie van een plekje in amsterdam waar ik vaak met mijn hond naar toe ga. Het is een soort mini-eiland. Ik heb geprobeerd met weinig toch veel te suggereren.

  Ben benieuwd of je het gelukt vindt, herken jij het gevoel dat je je alleen zou willen richten op de essentie?

  Zou het leuk vinden van je te horen, je kunt je ideeen hieronder kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi gedaan! Ik hou ook erg van de essentie, maar verdwaal ook vaak genoeg in de rest er om heen :) In dit schilderij is het je gelukt je daarvan te ontdoen! Mooi. Ik ben benieuwd hoe je hond dit plekje ziet? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Lies,

  Het werkt zeker!
  Mij geeft het een gevoel alsof die plek er speciaal voor jou is en elke dag ben je er welkom met je hond. De plek lijkt mee te spelen met jou en je hond.

  Warme groet,
  Joy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, ik zie er niet echt een 'plek' in; het blijft te tweedimensionaal. Maarrrrr het doet me wat denken aan werk van een Engelse fotograaf die delen van roestige scheepsrompen vastlegde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Lies,

  Ik begrijp wat je bedoelt. Ik ervaar af en toe die weldadige leegheid en vooral rust in mijn nieuwe woonomgeving als een balsem voor de ziel. Komt goed tot uitdrukking in je miniatuurtje!

  Liefs Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi om al die verschillende reacties te ontvangen van jullie de ontvangers van de mini-mail. ik schilder de miniaturen iedere dag met liefde en soms is het gewoon fijn om terug te horen wat er aan de andere kant gebeurt. Dus dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Tell me what you think...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...